Flóris' top surgery/Flóris mellkasműtétje

Flóris' top surgery/Flóris mellkasműtétje

From Flóris Olaf Balta

A mellkasműtétemre gyűjtök, ami nélkül nem érzem otthon magam a testemben. I'm fundraising for my top surgery, that is needed for me in order to feel home in my own body.

Flóris Olaf Balta

Contact
Support this campaign

Subscribe to follow campaign updates!

More Info

English below

Kedves Barátom!

Bizonyára neked is vannak olyan álmaid, amelyeknek az eléréséhez egyedül kevés vagy, és a közösség erejére kell támaszkodnod.

Számomra a mellkasműtét ilyen álom. 

Gyerekkorom óta tudom, hogy különbözöm. Transznemű vagyok: bár női testtel születtem, mindig is a férfi nemmel azonosultam inkább. Ha szeretnél részletesen olvasni a történetemről, megteheted itt, ahol egy rövid írásban a Semjén Zsolt-féle, tranzíciót ellehetetlenítő „33-as törvényre” reagáltam: https://www.facebook.com/flolafx/posts/10224168607629875

Sokat vártam, és dolgoztam azon, hogy ez az álom valósággá váljon. Gyűjtögettem. Még néhány lépésre, kb. 1000 fontra van szükség, hogy bekövetkezzen a csoda, és ez most a ti segítségetekkel megtörténhet.

Hatalmas előrelépést jelent, ha bármennyivel támogatni tudod a kampányom. Ha nem tudod, az is rendben van, ám ha mégis segítenél, kérlek, oszd meg a felhívást, hogy minél több emberhez eljusson.

Természetesen nem csak transznemű vagyok, hiszen senki sem pusztán a szexuális orientációjából és a nemi identitásából áll. Vegán vagyok, állatorvos és aktivista: számomra az állatvédelem ügye mindennél fontosabb. A nők jogaiért is igyekszem tenni. A családon belüli erőszak és az állatkínzási ügyek összefüggéseiből írtam a szakdolgozatom, és kutatóként jelenleg is foglalkoztat ez a téma. Szívesen segítem a fiatalokat: egy középiskolában vezetek biológiai és kémiai projekteket, az élményalapú oktatás híve vagyok.

Miért bízom a közösség erejében?

Aktivista családban nőttem fel, számomra a szolidaritás a természetes. Ma te segítesz nekem, holnap én neked. Ha te is, mint én, olyan világot építenél, ahol segítségre számíthatsz, akkor tegyél egy lépést, támogasd magad körül a fontos ügyeket.

Miért fontos nekem a mellkasműtét?

Mert enélkül nem érzem magam otthon a testemben. Ami más számára rutin, pl. egy egyszerű tusolás, az bennem rossz érzéseket, diszfóriát ébreszt. Óriási dolog lenne, ha binder (mellkas leszorítására használt eszköz) nélkül is ki tudnék menni az utcára.

Rajtad áll, hogy mivel segítesz.

Egy vagy több fagyi árával, többel vagy kevesebbel, vagy egy megosztással. Minden segítségért hálás vagyok.

Flóris

Magyarul lásd fentebb

Flóris’ top surgery

My Dear Friend,

Surely, you have dreams that you can do little alone to achieve and need the power of the community.

For me, my top surgery is such a dream.

I have known that I am different from others since I was a child. I am transgender: even though I was born into a woman’s body, I have always identified as being a male. If you would like to read further about my story, you can do it in this short article here, where I responded to Zsolt SEMJÉN regarding Article 33 that made transitions impossible in my country:

https://www.facebook.com/flolafx/posts/10224168607629875

I have been waiting and working on my dream to become a reality. I have put by. I need a few more steps though, approximately 1000 pounds to make this miracle happen, and now this can happen with your help.

It’s would mean a huge step forward if you could support my campaign with any amount of money. If you can’t, that is alright as well, you can also help by sharing this call so it can reach as many people as possible.

I am not only transgender, of course, since nobody is merely their sexual orientation and gender identity. I am vegan, a veterinarian, and an activist: the issue of animal welfare is a paramount for me. I am also a supporter of women’s rights. I wrote my thesis on the connection between domestic and animal abuse cases, as a researcher my interest is ongoing in this field. I help young people: I lead biology and chemistry projects at a high school, I am a devotee of experience-based education.

Why do I trust the power of the community?

I grew up in an activist family, for me solidarity is inborn. You’ll help me today, I’ll help you tomorrow. If you too, just like me, want to build a world where you can count on help, then make one step and support the important causes around you.

Why is top surgery important to me?

Without it, I don’t feel “home” in my own body. Those everyday activities that are a daily routine for others, for example: taking a shower, create a bad feeling in me, causing dysphoria. It would be a wonderful thing if I could go out on the street without a binder (a support bandage that wraps around the chest to press it down).

It depends on you how you help.

By the price of one or two scoops of ice cream, by more or by less, or by sharing this. I am grateful for all the help.

Flóris

Campaign Wall

Join the Conversation

Sign in with your Facebook account or

Help Flóris raise £1,000 by making a donation.